Havas Oy - Feet on innovatiivinen juoksujalkine, joka tukee luonnollista liikemekaniikkaa. Pohjarakenteen muodot myötäilevät jalkaterän anatomiaa, jolloin kehon luontainen iskunvaimennusjärjestelmä vapautetaan toimimaan oikein.

Feet on innovatiivinen juoksujalkine, joka tukee luonnollista liikemekaniikkaa. Pohjarakenteen muodot myötäilevät jalkaterän anatomiaa, jolloin kehon luontainen iskunvaimennusjärjestelmä vapautetaan toimimaan oikein.

Feet on suunniteltu kaiken tasoisille juoksijoille, aloittelijasta aina aktiivitasolle asti. Jalkineen luonnollinen toiminta juostessa on avainroolissa myös rasitusvammojen ennaltaehkäisyssä. Jokaisella juoksijalla on sisäänrakennettuna luontainen ja nerokas iskunvaimennusjärjestelmä, jonka kunnioittaminen on ollut suunnittelun lähtökohtana. Pohjaratkaisu on täysin ainutlaatuinen ja haluamme tarjota kaikille juoksun ystäville mahdollisuuden kokea luonnollisen juoksuaskeleen, niin luonnollisen kuin se on mahdollista kengät jalassa.

Jalan törmätessä alustaan syntyy määrältään suuri reaktiovoima, joka varastoituu lihaksiin ja jänteisiin. FEET-pohjarakenne on suunniteltu siirtämään tämä suuri määrä energiaa eteenpäin suuntautuvaan voimantuottoon. Seurauksena on luonnollinen, nopea rullausefekti ja kuormituspaineen jakautuminen jalkaterän etuosassa anatomisesti vahvimmille alueille, isovarpapaalle ja pikkuvarpaalle.

FEET-pohjarakenne ei sisällä erillisiä vaimennusyksiköitä, jotka filosofiamme mukaan tuhoavat luonnollisen iskunvaimennusjärjestelmän toiminnan. Pohjarakenteen EVA-materiaalit joustavat samalla tavalla kuin jalkaterän rakenteet joustavat luonnostaan.

FEET on kotimainen tuotemerkki ja yritys. Sen omistavat yksityishenkilöt. Suunnittelijoilla Teuvo Niskasella ja Matti Salmisella on pitkä kokemus suomalaisesta juoksukenkien suunnittelusta.
Matti Salminen aloitti vuonna 1978 Karhulla tuotesuunnittelijana ja samalla valmisti yksilöllisesti jalkineet Karhun talliin kuuluville Suomen maajoukkuetason yleisurheilijoille: hiihtäjille, painijoille, kaikkiin palloilulajeihin (ei jalkapallo). Näillä jalkineilla saavutettiin lukuisia mestaruuksia koti ja ulkomailla (Olympia/ EM-kisat / MM-kisat).
Näiden jalkineiden kehitystyön tuloksena alettiin myös valmistaa tuotantoa koti- ja ulkomaan myyntiin. Juoksujalkineen kehitys työ jatkui Teuvon Niskasen kanssa, kun he jatkoivat Fulcrumin kehitystyötä, josta syntyi Karhun M-sarja sekä kehitystyön tuloksena FEET uudella tuotemerkillä.

Teuvo Niskanen on koulutukseltaan fysioterapeutti. Hän on toiminut jalkineiden tuotepäällikkönä Karhu Sporting Goods Oy:ssä ja ESB Sport Oy:ssä vuodesta 2003 vuoteen 2011. Hän vastasi jalkineiden tuotekehityksestä, markkinoinnista ja myynnistä.
Teuvo Niskanen on työtehtäviensä kautta saanut vahvan osaamisen alaraajaproblematiikkaan, joka antaa erinomaisen pohjan jalkineiden tuotekehitykseen. Hän on suunnitellut kaksi juoksujalkinesarjaa, kahdelle eri tuotemerkille. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä tunnetuimpien juoksujalkinevalmistajien kanssa vuodesta 1999 lähtien. Askelluksen tutkiminen on hänen vahva osaamisalueensa.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 kommenttia: on "Havas Oy - Feet on innovatiivinen juoksujalkine, joka tukee luonnollista liikemekaniikkaa. Pohjarakenteen muodot myötäilevät jalkaterän anatomiaa, jolloin kehon luontainen iskunvaimennusjärjestelmä vapautetaan toimimaan oikein."

Lähetä kommentti