Finlayson - Laaja valikoima pussilakanoita, verhoja, keittiötekstiilejä ja paljon muuta kodin sisustamiseen.

Finlayson on ollut vuodesta 1820 suomalainen tekstiilialan edelläkävijä, joka suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia sisustustekstiilejä sekä nukkumiseen liittyviä tuotteita Finlayson- ja Familon-brändin alla. Finlaysonilla on yhteensä 22 omaa myymälää, tehtaanmyymälää ja shop-in-shopia Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Lisäksi tuotteita on saatavilla verkkokaupasta sekä hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä kautta maan. Finlaysonin palveluksessa vuonna 2012 oli noin 280 henkilöä ja konsernin liikevaihto oli noin 46 miljoonaa euroa.

FINLAYSONIN TARINA ALKAA VUODESTA 1820. Lyhyessä ajassa siitä tuli Skandinavian suurin teollinen yritys. Sen kasvu perustui ainutlaatuiseen rohkeuteen ja ennakkoluulottomuuteen. Sen kutomosalissa sytytettiin Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo, yrityksellä oli oma sairaala, päiväkoti, koulu, palokunta, apteekki ja vanhainkoti.Se loi oman sosiaaliturvajärjestelmän aikana jolloin sellaisesta ei oltu kuultukaan. Merkittävintä kuitenkin on se, että Finlayson oli ensimmäinen yritys Suomessa, joka tarjosi naisille mahdollisuuden itsenäiseen elämään – oman asunnon ja toimeentulon. Naisen asemasta Suomessa kertoo se, että maa antoi ensimmäisenä Euroopassa vuonna 1906 naisille äänioikeuden.
1951 perustettu atelje toimi etujoukoissa aikana jolloin skandinaavinen tekstiilidesign valloitti maailman omaperäisen pelkistetyllä, värikkäällä ja raikkaalla otteellaan.Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää, miksi Finlayson on edelleen Suomen ylivoimaisesti rakastetuin kodintekstiilivalmistaja. Ehkäpä tuhansilla ja tuhansilla ihastuttavilla, muistoja herättävillä kuoseillakin on oma osuutensa tarinassa, joka tänä päivänä elää ja hengittää uusien omistajien kautta uutta tulemista – rohkeaa ja ennakkoluulotonta – juuri sellaista, josta yrityksen perustaja James Finlayson voisi olla ylpeä.

0 comments:

Lähetä kommentti